- Mijn specialiteiten

U kunt bij mij uiteraard terecht voor "gewone" voetverzorging: Het bijhouden van de nagels, eeltverwijdering, massage en meer. Daarnaast ben ik erkend "medisch pedicure", het resultaat van een uitgebreide reeks cursussen, studiedagen en bijscholingsactiviteiten.

Een andere specialisatie is "Moderne teennagelcorrectie", ook WILDE PEDIQUE  plus genoemd.

WILDE PEDIQUE plus: Teennagels kunnen, geheel of gedeeltelijk hersteld worden op cosmetisch verantwoorde wijze. 

WILDE PEDIQUE plus is één-fase, licht-hardende kunststof die, na oordeelkundig aangebracht te zijn, onder een speciaal hiervoor ontwikkelde polymerisatielamp uitgehard dient te worden. 
WILDE PEDIQUE plus is een bijzonder elastische kunststof die zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet of de teennagel. 
Dit betekent dat een voetnagelcorrectie met WILDE PEDIQUE plus op geen enkele wijze als storend ervaren wordt. 
WILDE PEDIQUE plus past perfect bij de natuurlijke nagel. 
Als uw professionele voetverzorger zal ik, in functie van het bestaande probleem en de gekozen oplossing, een zo natuurlijk mogelijke tint uitzoeken om de teennagelcorrectie te realiseren. 

KLIK HIER voor een diapresentatie van WILDE PEDIQUE plus

Onderstaand vindt u meer voorbeelden van specifieke behandelingen.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.